Persoane neidentificate au încercat, în noapte de marți spre miercuri, să smulgă de pe zidul UDMR Tăşnad tăblița care marca biroul deputatului Nagy Szabolcs.

Prezentăm integral comunicatul UDMR Satu Mare:
Ura și naționalismul sunt, probabil, cei mai dificili factori cu care trebuie să ne confruntăm. La doar o săptămână de la revoltele scandaloase și de neiertat de la dezvelirea statuii lui Kölcsey din Carei, agresori necunoscuți au încercat miercuri să rupă de pe zidul UDMR din Tășnad semnul care marca biroul deputatului Nagy Szabolcs.
Toate acestea s-au întâmplat într-un județ și un oraș unde populația română și maghiară a trăit întotdeauna în pace, în ciuda faptului că unii politicieni încearcă în permanență să se afirme cu idei naționaliste.
Pataki Csaba, președintele UDMR Satu Mare, a declarat: “Satu Mare nu este un județ în care majoritatea populației să fie adeptul naționalismului sau vandalismului. Nici noi nu încurajăm violența, mai mult nici nu o tolerăm! La fel cum nu vom tolera hărțuirea comunității noastre, atacurile constante la adresa noastră din partea anumitor politicieni și încercările lor de a incita oamenii unii împotriva altora.”
Conducerea locală a UDMR a depus o plângere la poliție împotriva unui autor necunoscut din Tășnad și sperăm că experții îi vor da de urma făptașilor cât mai curând posibil. Am înlocuit panoul biroului deputatului, trimițând astfel un mesaj autorilor: acțiunile lor fiind considerate meschine și fără sens!