Organizaţia Municipală Forţa Dreptei Carei condamnă scandalul provocat ieri la Carei de “persoane aduse din alte județe” doar ca să huiduiasă şi să provoace tensiuni interetnice la manifestările prilejuite de dezvelirea statuii poetului poetului Kölcsey Ferenc în Carei, eveniment la care a participat și președintele Ungariei, Novák Katalin.

Reproducem integral comunicatul semnat de preşedintele Forţa Dreptei Carei, Constantin Ganea:
Este păcat ca în Săptămâna Mare, înaintea Sfintelor Sărbători Pascale, într-o comunitate mixtă, să ni se înjosească imaginea de către persoane aduse din alte județe, care au venit la Carei numai să huiduiască şi să provoace tesiuni interetnice.
Asemenea manifestări necivilizate nu îşi aveau locul la un eveniment cultural, la o vizită a unui șef de stat, chiar dacă a fost privată. Considerăm că aceste activități trebuiau respectate, cel puțin din bun simt, dar nu poţi să ceri de la cei care nu îl au.
Să huiduieşti un om de cultură ca domnul Bogdan Georgescu, prezentator al evenimentului, pe care toți careienii îl respectă, denotă faptul că acei oameni nu au fost de la noi. I-a adus cineva care a vrut doar să mânjească imaginea comunității noaste. Să scandezi împotriva maghiarilor, când în Carei românii şi maghiarii convieţuiesc paşnic, plus că sunt o mulţime de familii mixte, înseamnă să jigneşti întreaga comunitate.
Este păcat că s-a ajuns la astfel de gesturi necivilizate într-un oraş multicultural şi multietnic cum este Careiul.
Sărbători fericite!
Forţa Dreptei Carei
Preşedinte Constantin Ganea