Careienii cu bun simț reacționează vizavi de scandalul provocat de huliganii aduși ieri la Carei, la dezvelirea statuii poetului poetului Kölcsey Ferenc, la care a participat și președintele Ungariei, Novák Katalin, de către autointitulata jurnalistă naționalistă Daniela Ciuta.

Reproducem integral mesajul unui careian, transmis portalului Opinie de Carei:
A fost o adevarată scenă de telenovelă/teatru ce s-a petrecut ieri la Carei!
La dezvelirea statuii lui Kölcsey Ferenc, am fost noi, careienii, martori ai unui act de naționalism extrem!
Trăim și trăiam aici în pace și liniste, decenii, împreună.
Ieri s-a dezvelit statuia lui Kölcsey Ferenc în fața Primăriei Carei. Poetul, scriitorul, politicianul, locuia în orașul nostru, era un om respectat și pe vremea lui, face parte din istoria județului Satu Mare și a Careiului!
Noi, careienii, suntem dezamăgiți și umiliți de modul în care președinta Ungariei a fost primită ieri în orașul nostru. Și nu e vorba doar de președinta Ungariei, ci și de restul delegațiilor la acest eveniment.
Ne dezamăgește modul în care a fost abordat tot evenimentul de niște cetățeni care nu locuiesc în Carei și ne-au făcut de tot râsul țării!
Ne-am dus cu pace în sufletele noastre, să fim prezenți, alături de concetățenii noștri, la o adunare liniștită, civilizată, dar, din păcate, niște extremiști au decis să facă tot posibilul ca acest eveniment să fie un eșec!
Careienii s-au simțit umiliți și batjocoriți de hoarda cu steagurile românești si clopotele lor de vaci (și nu ne-a fost rușine din cauza steagurilor, ci de modul în care s-au comportat), ne-a fost rușine că nu i-au lăsat nici pe episcopi să vorbească, nici pe președinta Ungariei, nici pe primarul orașului, dar nici viceprim-ministrul României!
Ca cetățean român, careian, îmi arde fața de rușine de ce au facut ieri acești oameni cu înaltele oficialități invitate!
Și pot spune cu certitudine că toți concetățenii mei sunt de acord cu mine!
Sper că se va face ordine între ei și își vor găsi pacea sufletească!
Sărbători fericite!