Dezvelirea statuii lui Kölcsey Ferenc la Carei, eveniment la care va participa preşedintele Ungariei, Novák Katalin, atrage ca un magnet extremişti, naţionalişti şi conspiraţionişti, care au răspuns chemării autointitulatei jurnaliste Daniela Ciuta.

Liderul Mișcării Naționale și al Asociației Calea Neamului, Mihai Târnoveanul, a fost primul care şi-a anunţat prezenţa la Carei.
”Miercuri, ora 17, în fața primăriei Carei îi vom arăta Ungariei că România nu e sat fără câini!”, a anunțat naționalistul Mihai Târnoveanul.
”Nu se va cânta imnul Ungariei și nu se va ridica statuia autorului imnul Ungariei, fără să avem o reacție de demnitate națională!”, se mai arată în anunțul liderului Mișcării Naționale.


Şi-a anunţat venirea la Carei şi Frăţia ortodoxă „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă”, condusă de un dresor de câini din Ploiești, Dan Grăjdeanu. Potrivit Wikipedia, Frăția Ortodoxă este o organizație neguvernamentală, non-profit, neolegionară de extremă dreaptă din România, afiliată cu partidul politic Alianța pentru Unirea Românilor de la fondarea partidului până în aprilie 2022.


Atât Asociaţia Calea Neamului cât şi Frăţia ortodoxă „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă” au fost implicate în scandalul violent de la cimitirul din Valea Uzului din 6 iunie 2019. La faţa locului a fost prezentă şi autointitulata jurnalistă Daniela Ciuta.
Tot astăzi şi-a anunţat venirea la Carei Pompiliu Diplan, de la “Starea de libertate”.

“Pompiliu Diplan este conspiraționistul care deține domeniului „Starea de libertate” și care e promovat intens de Nașul TV, micro-televiziunea altui conspiraționist iresponsabil, Radu Moraru”, relata cunoscutul jurnalist Grigore Cartianu într-un articol din octombrie 2020 despre protestele împotriva măştii din din Piața Universității din Bucureşti.