Inspectorii DSVSA Satu Mare au aplicat în această săptămână zece sancțiuni contravenționale, dintre care două amenzi în valoare totală de 11.200 de lei și opt avertismente.

În urma controalelor efectuate de inspectorii DSVSA, au fost aplicate zece sancțiuni contravenționale, dintre care 2 amenzi contravenționale în valoare totală 11.200 lei (o amendă contravențională de 10.000 lei la un supermarket din Satu Mare și o amendă contravențională de 1.200 lei la o carmangerie din Carei) pentru nerespectarea normelor privind condițiile de depozitare a produselor alimentare.
De asemenea, au fost aplicate 8 avertismente la tot atâția producători/comercianți de produse alimentare de origine animală și non animală, din piețele agro-alimentare din localitățile Satu Mare și Negrești Oaș pentru manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare.
Cu această ocazie au fost supuse sechestrului/ reținerii oficiale, produse lactate în valoare de 292,7 lei, produse care au fost dirijate pentru incinerare într-o unitate de ecarisare a teritoriului, autorizată sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor.
N.R. DSVSA Satu Mare nu a făcut public numele carmangeriei amendate.