În cadrul şedinţei de ieri, consilierii locali careieni au aprobat necesitatea şi oportunitatea realizării investiţiei privind reabilitarea Căii Mihai Viteazul- tronson cuprins între linia de cale ferată şi limita intravilan a străzii înspre municipiul Satu Mare.

A fost aprobată şi demararea achiziţiei tehnico-economice necesare realizării acestei investiţii, pentru a putea aproxima costurile necesare.Tronsonul respectiv este parte a Drumului European E671, care traversează Careiului.
“La nivelul municipiului se poate observa o extindere e zonei industriale în zona de este şi de nord, respectiv o creştere semnificativă a traficului greu şi al autovehiculelor proprietate personaă. De asemenea, se are în vedere extinderea traseului autobuzelor electrice în zonă”, se arată în nota de fundamentare a proiectului, semnată de primarul Eugen Kovacs.
“Oportunitatea acestei investiţii survine din necesitatea dezvoltării şi creării unor condiţii de trafic care vor duce la dezvoltarea comunităţii locale”, se mai arată în nota de fundamentare.