Un minor în vârstă de 16 ani a spart o bijuterie de pe Calea Armatei Române și a plecat cu prada sa înainte de sosirea firmei de pază, însă a pierdut o parte din lănțișoarele de argint sustrase în timp ce era urmărit de polițiști prin oraș.

Povestea minorului a ieșit la iveală cu ocazia condamnării sale la măsura asistării zilnice pe perioada sa maximă de șase luni, pronunțată în această săptămână de Judecătoria Carei în dosarul în care era acuzat de furt calificat.
Minorul a dat spargerea în 1 noiembrie 2021. În jurul orei 23.00, a spart cu o piatră geamul unei bijuterii de pe Calea Armatei Române și a mai multe bijuterii de arginte și ceasuri, după care a dispărut înainte de sosirea agenților firmei de pază care asigura obiectivul.
Minorul a luat-o la fugă în cartierul Eliberării. În momentul în care a fost somat de polițiști, acesta a fugit, de frică să nu fie prins. A sărit un gard din beton, ajungând în curtea unei societăți, apoi a sărit un alt gard, ajungând pe strada Tireamului. O parte dintre bijuteriile furate au rămas agățate de gard, de unde au fost ridicate în ziua următoare de polițiști.
De acolo s-a deplasat, în fugă, spre strada Bălților, la domiciliul bunicilor săi. Ajuns aici, a ascuns bijuteriile în dulapul camerei sale, iar hainele purtate, prezentând pete de sânge, le-a ars într-o sobă. Ulterior, s-a deplasat spre locuința părinților săi și, din cauză că sângera, le-a spus acestora că a fost la o petrecere unde s-a tăiat cu o sticlă.
A doua zi, minorul a fost identificat de polițiștii careieni. Acesta a recunoscut, atât părinților cât și organelor de poliție săvârşirea faptei, iar la solicitarea acestora din urmă, le-a predat de bună voie bijuteriile sustrase în acea noapte.
Este vorba de 21 de inele din argint, având diferite modele și pietre, 26 de lănțișoare din argint, atât femeiești, cât și bărbătești, 13 pandantive din argint, 24 de perechi de cercei din argint și două ceasuri de damă.
Judecătoria Carei l-a condamnat săptămâna aceasta la măsura asistării zilnice pe perioada sa maximă de șase luni. Sentința Judecătoriei Carei nu este definitivă, putând fi atacată în termen de zece zile de la comunicare.