În cadrul şedinţei ordinare de astăzi, consilierii locali careieni au aprobat acordarea unor stimulente financiare în valoare de 204.500 lei în acest an pentru personalul medical şi de specialitate al Spitalului Municipal Carei.

Primarul Eugen Kovacs a declarat că aceste stimulente financiare vor fi acordate pe baza deciziei Comitetului Director al Spitalul Municipal Carei personalului administrativ al unităţii sanitare.
Scopul acestor stimulente este de a se realiza o salarizare în raport cu responsabilitatea, complexitatea, riscurile activităţii şi nivelul studiilor. Primarul Kovacs a dat exemplul directorului financiar contabil, care a ajuns să aibă un salariu aproximativ egal cu cel al unei infirmiere.
Primarul Eugen Kovacs a adăugat că, datorită salariilor mai mici, s-au înregistrat demisii în rândul personalului administrativ al spitalului, iar posturile vacante nu pot fi ocupate din cauza lipsei de interes din partea unor eventuali candidaţi.
Acordarea stimulentului financiar se va realiza strict din bugetul spitalului, din veniturile realizate de acesta, fără a se afect alocările de la bugetul local şi fără a afecta sumele destinate investiţiilor, achiziţiilor de medicamente şi materiale sanitare necesare desfăşurării activităţii spitalului.