Managerul Spitalului Judeţean explică motivul pentru care a dat în judecată spitalul

Managerul interimar al Spitalului Judeţean Satu Mare, Adrian Marc, a explicat motivul pentru care a dat în judecată spitalul cu ocazia organizării concursului pentru ocuparea definitivă a funcţiei de manager.

Adrian Marc arată că a solicitat suspendarea concursului pentru ca acesta să nu continue pe legislaţia veche, de acum 17 ani, ci conform legislaţiei actuale, modificată anul trecut.




„Nu am participat la concursul pentru ocuparea postului de manager din cadrul SJUSM care a avut loc la data de 29 martie 2023. Nu a acceptat instanța prin Hotărârea nr.113/2023 publicată în portalul aferent la data de 28 martie 2023, într-adevăr contestația mea introdusă în acest scop, prin care am solicitat suspendarea concursului, și anume, că acest concurs să nu continue pe legislația veche, din moment ce există legislație nouă în domeniu, după care se desfășoară concursurile privind recrutarea managerilor din unitățile publice sanitare cu paturi, respectiv art.176 alin.2 din Legea Nr. 95 /2006 astfel cum a fost modificată prin OG NR. 37/2022”, arată Adrian Marc.
Managerul interimar al Spitalului Judeţean a luat poziţie şi vizavi de atacurile jignitoare la care a fost suspus în ultima perioadă.
„În ultimii ani, am fost calificat drept incompetent, incapabil, neșcolit, numit pe criterii politice și multe altele, în spațiul public, multe dintre aceste mesaje având un caracter jignitor, consider eu nepotrivit, pentru tot ce înseamnă normele de respect și bună credință. Am afirmat și în alte exprimări de opinie în spațiul public că, nu am așteptarea, respectiv năzuința să ies la pensie din acest scaun. Este o meserie grea, cu multă uzură și vulnerabilitate permanentă, într-un mediu și sistem profesional care este permanent supus nemulțumirilor. Am afirmat și susțin de asemenea că cea mai bună “carte de vizită” pentru un manager, sunt rezultatele obținute în ceea ce privește dezvoltarea sistemului medical public. Restul este doar vorbărie”, arată Adrian Marc.
„Respect și accept decizia care va fi luată de către structurile competente și responsabile privind acest proces de evaluare. Aș vrea să le mulțumesc deopotrivă celor care au considerat că munca mea în toți acești ani nu a fost în zadar, precum și celor care consideră contrariul sau sunt de altă părere. Le respect opinia, consider că este dreptul public al fiecărei persoane”, a adăugat Marc.

Foto: Jurnalul de Satu Mare