Un sătmărean recidivist, care a plătit cu euro de jucărie (de recuzită) un telefon un Iphone de la un tășnădean, a fost condamnat alaltăieri la patru ani de închisoare cu executare de către Judecătoria Carei.

Tășnădeanul a scos la vânzare un telefon mobil marca iPhone XS pe site-ul OLX. La scurt timp, a fost contactat de un sătmărean, care s-a arătat interesat să îl cumpere.
Când s-au întâlnit în centrul orașului Tășnad, vânzătorul a cerut ca preţul să fie făcut în lei, lucru cu care sătmăreanul nu a fost de acord, acesta oferindu-se să îi achite suma de 450 € în bancnote de 50 €. Într-un final, proprietarul telefonului a fost de acord să primească banii în valută.
Abia în ziua următoare, tășnădeanul a verificat bancnotele primite, observând că pe partea laterală este inscripționat un anunț din care rezulta că bancnotele nu sunt reale, fiind obiecte de recuzită.
Sătmăreanul a fost identificat de polițiști. Aceștia au realizat că și fratele lui încercase să pună în circulație o asemenea bancnotă de recuzită, pe care o furase din dulapul său. Casiera casei de schimb valutar a anunțat imediat Poliția. La locuința sătmăreanului au fost găsite 28 de bancnote de recuzită, de 50 de euro fiecare.
Sătmăreanul recidivist a fost condamnat alaltăieri la patru ani de închisoare cu executare de către Judecătoria Carei pentru săvârșirea infracțiunilor de punere în circulaţie de valori falsificate și de înșelăciune. Acesta nu s-a prezentat la proces, fiind plecat de la domiciliu de aproape un an.
Sentința Judecătoriei Carei nu este definitivă, putând fi atacată în termen de zece zile de la comunicare.
Bancnotele recuzită sunt folosite pentru videoclipuri muzicale, videoclipuri youtube, trucuri magice, jocuri de poker si multe altele