În urma verificărilor efectuate în urma unei sesizări, a fost identificată o activitate de ”exploatare agregate minerale” în localitatea Sanislău – extravilan, în aria protejată de interes comunitar Câmpia Careiului – ROSCI 0020, la care operatorul nu deținea niciun fel de acte de reglementare, informează Garda de Mediu Satu Mare.

S-au aplicat sancțiuni contravenționale în cuantum total de 140.000 de lei și s-a interzis desfășurarea acestui tip de activități fără obținerea actelor de reglementare prevăzute de lege.
Au mai fost constatate alte fapte privind efectuarea de lucrări cu încălcarea prevederilor legislației de ape, executarea de activități miniere fără permis de exploatare, precum și desfășurarea de activități în perimetrele ariilor naturale protejate de interes comunitar care pot să genereze poluarea sau deteriorarea habitatelor, precum şi perturbări ale speciilor pentru care au fost desemnate ariile respective.
Pentru aceste fapte, cercetările continuă în conformitate cu prevederile legislației specifice instituțiilor competente responsabile.

Sursa: Garda de Mediu Satu Mare