Cu ocazia aniversării a 83 de ani de la nașterea prof. Karácsonyi Péter, angajați ai instituțiilor din subordinea Direcției de Cultură Carei au depus o coroană de flori la bustul regretatului profesor.

Bustul prof. Karácsonyi Péter, fondatorul curentului muzical Castelanii, se află în curtea Centrului Cultural Carei și a fost realizat de sculptorul Deák Árpad.
Costurile au fost acoperite în întregime de foști elevi ai acestuia.
Péter Karácsonyi s-a născut la 25 martie 1940 la Budapesta. În 1956 a susținut examenul de bacalaureat la Carei, în 1959 s-a licențiat în electronică la Timișoara, în 1962 s-a specializat în construcții de drumuri și poduri la Cluj Napoca, iar în 1965 a obținut și diploma de pedagog.
În 1971 a absolvit Facultatea de Compoziție și Muzicologie din cadrul Conservatorului din Cluj Napoca, după care, în 1978 a devenit dirijor. A înființat curentul muzical ”Castelanii”, a colaborat cu cei mai mari artiști și compozitori din țară, a pregătit mai multe generații de tineri, formații de estradă și soliști care au câștigat numeroase premii în țară și străinătate, care au înregistrat în premieră albume muzicale la Radio Televiziunea Română, au participat la numeroase festivaluri și emisiuni televizate.
S-a stins din viață la 20 octombrie 2001. În anul 2005 a fost distins, post mortem, cu premiul ”Pro-Urbe”, iar în 2014 cu tilul de ”Cetățean de Onoare – post mortem” al municipiului Carei.