La castelul Karolyi au avut loc ieri alegerile pentru desemnarea noii conduceri a Organizației Municipale PSD Carei.

Aproape două sute de social-democrați careieni au fost prezenți pentru a-și desemna noua conducere.
La conferința de alegeri au fost prezenți președintele Organizației Județenen PSD Satu Mare, Mircea Govor, prefectul Radu Roca, în calitate de președinte al Organizației Municipale PSD Satu Mare, vicepreședinții Consiliului Județean Satu Mare, Oliviu Buzgău și Lenuța Cornea, președintele TSD Satu Mare, Bianca Șorian, viceprimarul municipiului Satu Mare, Tămășan Ilieș Cristina, și primarul orașului Tășnad, Adrian Farcău.
La alegeri au fost invitați primarul Careiului, Eugen Kovacs, în calitate de președinte al UDMR Carei, și Adrian Nemeș, președintele PNL Carei.
Primarul Eugen Kovacs a accentuat faptul că UDMR s-a înțeles întotdeauna bine cu cei de la PSD la Carei. Eugen Kovacs a mai arătat că este pentru prima dată când este invitat la o conferință de alegeri a unui alt partid, afirmând că este vorba de un gest de normalitate.
Președintele PNL Carei, Adrian Nemeș, a declarat că liberalii și social-democrații ar putea organiza acțiuni comune în viitor pentru a le arăta alegătorilor că politica se poate face altfel.
Ioan Oneț a prezentat un scurt bilanț al activității sale de președinte al PSD Carei, timp de zece ani. Acesta a declarat că s-a retras din funcția de președinte al organizației careiene pentru a se putea dedica activității de prim-vicepreședinte al Organizației Județene PSD Satu Mare și de director general adjunct al AFIR.
Oneț a declarat că are încredere în succesorul său, Eugen Binder, iar dacă social-democrații vor sta alături de el la alegerile viitoare, PSD va avea rezultate deosebite la Carei.
Eugen Binder a fost singurul candidat înscris în cursa pentru funcția de președinte al PSD Carei. El va fi scondat de: Marius Ciucoș – prim-vicepreședinte, Deac Crețu Simona – secretar, vicepreședinții Liviu Ciucoș, Carmen Todea, Gavril Șorian, Mirel Govor, Rodica Maxi, Sorin Cioltean, Sorin Oprea și următorii membri ai Biroului Permanent Local: Bianca Șorian, Alain Abrudean, Adrian Micovschi, Liviu Borobei, Elena Șchiop, Doina Măceșan, Dana Tache, Nela Buzura și Sebastian Oneț.
Noul președinte și echipa sa au fost votați în unanimitate de social-democrații careieni.
Președintele Mircea Govor a arătat că PSD a renăscut la Carei, iar Eugen Binder va aduce un nou suflu în viitoarele bătălii politice cu ocazia alegerilor din 2024. Mircea Govor a arătat că PSD Carei are un candidat la funcția de primar care este bine văzut de maghiarii și șvabii din oraș, perspectivele fiind bune.
Președinta OFSD Carei, Rodica Maxi, a arătat că PSD Carei trebuie să își păstreze poziția de lider între partidele românești pe plan local.
Președintele TSD Satu Mare, Bianca Șorian, și-a exprimat convinegrea că organizația din Carei a PSD își va mări numărul de membri și va avea numeroase acțiuni reușite în viitor.
Noul președinte Eugen Binder a arătat că votul social-democraților careieni îl onorează și îl responsabilizează, luându-și angajamentul de a păstra PSD ca prima forță politică românească la Carei. ”Împreună suntem puternici”, a adăugat noul lider al PSD Carei.