În perioada 21-22 aprilie 2023, în Carei și Foieni se va desfășura un eveniment inedit, organizat pentru prima dată în această zonă a țării, intitulat ”Cântă pădurea”.

În cursul zilei de azi, la castelul din Carei a avut loc o întâlnire a președintelui Fundației ”Muzsikál az Erdő” (Cântă pădurea- n.t.), Szabó Lajos, cu primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs, consilierul județean Balogh Sandor, șeful Ocolului Silvic “Codrii Satmarului”, Bikfalvi Zsolt din partea Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi” și Székely Sára din partea Asociațiai Culturale Rekettye.




Cu ocazia întâlnirii, au fost stabilite detalii legate de organizarea și programul evenimentului ”Cântă pădurea”.
Vineri, 21 aprilie 2023, manifestările se vor desfășura în castel și în parcul dendrologic din Carei.
Sâmbătă, 22 aprilie 2023, manifestările culturale vor fi organizate în pădurile din Foieni, pe nisipurile de langă Carei.
”Cântă pădurea” este un eveniment cultural non-invaziv, care presupune organizarea de plimbări, concerte și spectacole de teatru în diferite locații din mijlocul pădurii și care reprezintă și o oportunitate de educare a tinerelor generații în ceea ce privește raportarea la mediul înconjurător, în general, și la pădure, în special, precum și adoptarea unui stil de viață sustenabil.