Un minor din Moftinu Mare, care la doar 15 ani a sustras cheile autoturismului părinţilor şi a intrat cu el într-un stâlp de curent electric a fost condamnat ieri de Judecătoria Carei la măsura educativă a supravegherii pe durata de 2 (două) luni.

Minorul a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, la data de 10 decembrie 2020, poliţiştii au fost sesizaţi că, la ieşirea din Ghilvaci către Terebeşti a avut loc un accident rutier constând în aceea că un şofer al unui autoturism a pierdut controlul vehiculului şi a intrat într-un stâlp de curent electric amplasat pe marginea părţii carosabile.
La volan a fost găsit minorul în vârstă de 15 ani, din Moftinu Mare.
În urma cercetărilor, s-a stabilit că minorul a sustras cheile autoturismului de la părinţii săi şi a ieşit la plimbare pe drumurile judeţene. Acesta a spus că a dorit să îşi viziteze prieten domiciliată în Terebeşti.
Judecătoria Carei l-a condamnat ieri pe minorul din Moftinu Mare la măsura educativă a supravegherii pe durata de 2 (două) luni. Instanţa a mai stabilit ca supravegherea minorului să se realizeze de către părinții acestuia.
Sentinţa Judecătoriei Carei nu este definitivă, putând fi atacată în termen de zece zile de la comunicare.