Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, însoțit de deputatul Nagy Szabolcs, a inspectat azi trei dintre investițiile realizate în Carei prin intermediul Programului Operațional Regional (POR), informează Primăria Carei.

Este vorba de reabilitarea și modernizarea Grădiniței Nr.3, modernizarea și extinderea Școlii Gimnaziale Nr.1, respectiv construcția centrului recreativ cu bazin de înot.
De asemenea, ministrul Cseke a vizitat și depoul care adăpostește cele șapte autobuze electrice, care vor deservi transportul public în Carei, achiziționate printr-un proiect de mobilitate urbană, finanțat tot prin POR.
Proiectele au fost prezentate de către primarul Eugen Kovacs, viceprimarul Ludovic Keizer și directorul tehnic al Primăriei Carei, Carmen Egli.
”Careiul are atâtea investiții încât, dacă aș fi dorit să le inspectez pe toate, ar fi trebuit să petrec mult mai mult timp aici. De când sunt ministru al Dezvoltării, am fost de mai multe ori în Carei și mă bucură faptul că această comunitate și-a ales bine liderul, întrucât nu în oricare municipiu din țară se realizează atât de multe investiții. Careiul a folosit la maxim posibilitățile oferite de proiecte și, după câte văd, sunt deja pregătite alte proiecte pentru noile programe de finanțare”, a declarat ministrul Cseke.
”Te simți bine când ajungi într-un astfel de loc precum Careiul. Se vede că nu lucrăm degeaba la București, iar comunitatea locală știe că trebuie să profite de finanțările prin proiecte pentru a se dezvolta. La Carei, acest lucru este evident”, a adăugat Cseke.
Ministrul Dezvoltării a anunțat că a fost desemnat executantul viitoarei creșe de pe strada Tireamului și este în curs de derulare procedura de achiziție pentru viitoarea bază sportivă, tot de pe strada Tireamului. Ambele investiții sunt finanțate de Ministerul Dezvoltării.
”Am avut onoarea să-i prezentăm domnului ministru Cseke Attila câteva dintre investițiile aflate în derulare în Carei, arătându-i cum continuăm să dezvoltăm orașul nostru prin intermediul proiectelor din fonduri europene și guvernamentale. În cadrul discuțiilor, l-am informat pe domnul Cseke și despre noile și viitoarele noastre proiecte, solicitându-i sprijinul în realizarea lor”, a declarat primarul Eugen Kovacs.

Foto: Primăria Carei