Un tânăr careian, care s-a născut prematur, cu parapareză spastică, şi care şi-a petrecut toată viața legat de scaunul cu rotile, şi-a fixat un ţel ambiţios pentru acest an: vrea să parcurgă cu scaunul rulant, în ritm de alergare, distanţa totală de 1.500 de kilometri.

Anul trecut, cu ocazia antrenamentelor şi a maratoanelor la care a participat, inclusiv la unele care nu au cursă specială pentru persone cu dizabilităţi, Bogdan Cioltea a reuşit să parcurgă în ritm de alergare, dând la roţi, 720 de kilometri.
Bogdan se antrenează pe străzile Careiului, pe şosea, prin satele şi comunele din zona înconjurătoare.
“Anul trecut mi-am propus să fac 500 de km în ritm de alergare cu scaunul rulant, dar vremea mi-a permis să reuşesc să parcurg 710 km. Anul acesta mi-am propus să dublez distanţa şi să parcurg 1500 km în ritm de alergare cu scaunul rulant. Probabil mulţi se întreabă de ce sau ce mă motiveaz? Îmi propun astfel de ţeluri, e foarte simplu, la început voiam să îmi demonstrez mie că sunt în stare să îmi depăşesc limitele, iar acum sportul a devenit pentru mine un stil de viaţă fără de care acum nu aş mai putea fi”, a declarat Bogdan Cioltea.
În timpul iernii, Bogdan a schimbat pista de alergare cu pârtia de schi, alături de voluntarii Caia SMile fiind unul dintre primii monitori de schi pentru persoane cu dizabilităţi din ţara noastră.