În cursul zilei de ieri, polițiștii locali din cadrul Biroului Poliției Locale Tășnad, aflați în serviciul de patrulare pe raza UAT Tășnad, în jurul orelor 11.00, aflându-se pe DC 118, între localitățile Tășnad și satul Rațiu, au observat în șanțul de pe marginea drumului un caine care era legat într-un sac de rafie, câinele fiind într-o stare gravă de sănătate.

Polițiștii locali au trecut imediat la eliberarea câinelui și transportarea acestuia de urgență la dispensarul veterinar din orașul Tășnad, pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Totodată, s-a stabilit faptul că animalul nu era microcipat, fapt pentru care nu s-a putut face pe moment identificarea proprietarului, urmând ca în urma investigațiilor să se afle identitatea acestuia.
”Dorim să conștientizăm deținătorii de animale că este foarte important ca, în această calitate, să fie responsabili pentru sănătatea, integritatea și creșterea în condiții sănătoase a animalelor de companie”, se mai arată în comunicatul Poliției Locale Tășnad.

 

Foto: Poliția Locală Tășnad