EXERCIŢIU. Incendiu la o fabrică de vopsele din Carei. Intervenție de urgență a pompierilor

Joi, 23.02.2023, ora 11:00, un apel la numărul 112 anunță izbucnirea unui incendiu produs la un operator economic, situat pe raza localității Carei având profilul de activitate, comerț cu ridicata a poduselor chimice (vopsele).

Incendiul se răspândește la materialele combustibile, manifestându-se violent pe o suprafață de aproximativ 50 m pătrați cu posibilitatea propagării acestuia la întreaga construcție.




Detașamentul de pompieri Carei, intervine cu 1 autospecială de stingere cu apă și spumă, 1 autospecială cu tun cu o capacitate de 10.000 l și o platformă de lucru la înălțime.
Cadrele militare participante la antrenamentul de astăzi în gestionarea situațiilor de urgență generate de izbucnirea incendiului în interiorul unui obiectiv, au fost compuse din 2 ofițeri, 8 subofițeri și 13 soldați.
„Chiar dacă astăzi a fost doar un exercițiu, salvatorii acționează mereu sub deviza „curaj și devotament”, intervin pentru a da ajutor în caz de incendii, accidente, salvează vieți și bunuri omenești, rămânând cu modestie în anonimat. Fiecare zi de muncă din viața unui pompier este o zi pusă în slujba comunității!”, informează ISU Satu Mare.

Foto: ISU Satu Mare