O femeie din Tășnad care l-a împiedicat pe fostul său soț să-și viziteze copilul de trei ani a scăpta de consecințele legii ca urmare a intervenirii prescripției răspunderii penale, care a fost constatată vinerea trecută de Judecătoria Carei.

Potrivit informațiilor portalului Opinie de Carei, în iulie 2019, a reclamat la Poliția Tășnad faptul că fosta lui soție l-a împiedicat să își viziteze copilul în vârstă de 3 ani, căruia i-a fost stabilit domiciliul alături de mamă.
Tășnădeanul a arătat s-a deplasat de mai multe ori la locuința fostei soții, în timpul programului de vizită stabilit prin hotărâre judecătorească, cu scopul de a-și vizita copilul însă de fiecare dată a fost refuzat de fosta lui soție.
Femeia, care nu și-a recunoscut fapta, s-a ales cu dosar penal pentru nerespectare a măsurilor privind încredințarea minorului, fiind trimisă în judecată în aprilie 2020.
După aproape trei ani în instanță, Judecătoria Carei a constatat că a intervenit prescripția răspunderii penale, vinerea trecută dispunând încetarea procesului.
Decizia Judecătoriei Carei nu este definitivă, putând fi atacată în termen de zece zile de la comunicare.