Un bărbat din Ciumești care a fost prins conducând fără permis și rupt de beat, aproape de coma alcoolică, a scăpat cu doi ani și patru luni de închisoare cu suspendare. Sentința Judecătoriei Carei a fost pronunțată vinerea trecută.

Potrivit informațiilor portalului Opinie de Carei, bărbatul, în vârstă de 39 de ani, a fost prins în 30 martie 2021, în timp ce se afla la volanul unui autoturism pe o stradă din Ciumești.
Fiindu-i solicitate documentele personale şi permisul de conducere, bărbatul le-a declarat polițiștilor că nu deţine permis pentru nicio categorie auto.
Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentraţie a alcoolului pur în aerul expirat de 1, 13 mg/l.
După recoltarea de probe biologice, a rezultat un grad de îmbibaţie a alcoolului în 1.000 ml sânge de 3,87%, respectiv 3,50% după o oră de la prima recoltare.
Bărbatul a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, respectiv conducere a unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
Prin sentința pronunțată vinerea trecută de Judecătoria Carei, bărbatul a fost condamnat la doi ani și patru luni de închisoare cu suspendare. De asemenea, va trebui să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunității.
Sentința Judecătoriei Carei nu este definitivă, putând fi atacată în termen de zece zile de la comunicare.