O intervenție mai puțin obișnuită a pompierilor a avut loc astăzi la locul de joacă situat în parcul dendrologic din municipiul Carei.

Un copil de 11 ani aflat la joacă cu prietenii lui a rămas blocat într-un leagăn. Când a realizat că nu mai poate să iasă a sunat la 112.
Redăm mesajul ISU Satu Mare:
„Vor râde de mine ceilalți copii”, a gândit puștiul de 11 ani, aflat în parc cu prietenii lui. Au hotărât să se dea în leagăne, iar lui i-a revenit doar cel pentru bebeluși. Era singurul rămas liber și, cum nu voia sa fie mai prejos, a rămas acolo, înțepenit.
Când a realizat că nu mai poate ieși, a sunat la 112.
„- Suntem aici să te ajutăm, stai liniștit.”
„- Nu aș vrea să vadă toți! Vor râde de mine ceilalți copii…”
„- Am înțeles. Atunci, uite cum vom face: vom ține o pătură deasupra și nimeni nu va observa intervenția noastră. După aceea, vei merge cu noi la autospecială să dăm o tură în jurul parcului. Nu vor bănui nimic. Le vei spune că suntem prieteni!”
Zis și făcut! După ce a fost extras în siguranță și examinat de către echipajului medical, care a constatat că nu este necesar transportul la unitatea medicală, s-a plimbat în jurul parcului cu noii săi prieteni.
„- Noi vom pleca acum, te rugăm să ai mai multă grijă pe viitor.”
„- Mulțumesc, voi avea, dar pot să vă rog și eu ceva? Ori de câte ori mai aveți intervenții, să vă bazați și pe mine! Dacă mă chemați, voi veni la fel de repede și voi avea la fel de multă grijă, așa cum ați avut și voi astăzi de mine!”
Bineînțeles că numele lui va rămâne secretul nostru!
Pompierii sătmăreni își țin întotdeauna promisiunea! Felicitări, puștiule, pentru prezența de spirit și îți mulțumim pentru încredere!