Azi, 9 februarie 2023, s-au împlinit 84 de ani de la moartea învățătorului George Pteancu, unul dintre cei mai importanți reprezentanți ai învățământului românesc din nord-vestul țării, ocazie cu care, Direcția de Cultură Carei a organizat un scurt moment comemorativ la mormântul acestuia aflat la intrarea în Cimitirul Mestereszi din Carei.

În cadrul acestuia, au luat cuvântul directorul instituției, Bogdan Georgescu, bibliotecara Nicoleta Latiș, a oficiat o slujbă de pomenire părintele protopop Lucian Cociorva și a fost depusă o coroană de flori.
La manifestare au participat elevii clasei a VII-a B de la Liceul Teoretic Carei, însoțiți de prof. Mihaela Bota.
George Pteancu a fost decorat în 1923 cu Steaua României în rang de cavaler, după care a devenit cetăţean de onoare al oraşului Carei. La 11 septembrie 1927 i s-au organizat solemnităţi grandioase cu prilejul împlinirii a 50 de ani de dăruire în slujba Şcolii româneşti, ieşind la pensie. Evenimentul a adunat la Carei toată floarea dăscălimii din împrejurimi alături de invitaţi de seamă din ţară printre care s-a numărat însuşi Nicolae Iorga. Ministerul Instrucţiunii l-a numit pe George Pteancu, membru onorar al învăţământului primar, cea mai înaltă distincţie care se putea acorda unui învăţător.

Sursa: Direcţia de Cultură Carei