Un bărbat din Săcăşeni, amendat cu 10.000 de lei de poliţişti după ce a incendiat în mod repetat cauciucuri uzate şi mase plastice în grădina sa, poluând mediul, a scăpat ieri cu un simplu avertisment la Judecătoria Carei.

Potrivit informaţiilor portalului Opinie de Carei, bărbatul a fost prins că a incendiat cauciucurile uzate şi masele plastice provenind din dezmembrarea unor autoturisme în februarie 2022, poliţiştii observând fumul “mare, negru şi înecăcios”.
Deşi a fost rugat de trei ori să stingă focul, bărbatul a refuzat. În cele din urmă focul a fost stins de soţia sa.
Poliţiştii i-au aplicat o amendă de 10.000 lei, având în vedere că bărbatul a săvârşit frecvent astfel de fapte şi a fost avertizat în repetate rânduri de către autorităţile locale.
Bărbatul a contestat la Judecătoria Carei amenda primită, susţinând că a dat foc doar la frunze şi crengi.
Deşi poliţiştii au prezentat poze de la incendiu, în care se vedeau clar cauciucurile şi masele plastice incendiate, judecătorii careieni au decis ieri să înlocuiască amenda cu un simplu avertisment.
Judecătorii au considerat că că “sancţiunea avertismentului este suficientă pentru a i se atrage atenţia petentului asupra obligaţiilor ce îi revin, cât şi pentru respectarea dispoziţiilor legale în general, având în vedere faptul că, a beneficiat de clemenţa instanţei”.