Un bărbat din Babța care și-a spânzurat câinele pentru că mânca ouăle şi puii de găină ai vecinilor a scăpat cu o amendă penală de 900 de lei. Sentința în dosarul pentru săvârșirea infracţiunii de uciderea animalelor, cu intenție, fără drept a fost pronunțată joia trecută de Judecătoria Carei.

Potrivit informațiilor portalului Opinie de Carei, în 19 iulie 2020, bărbatul trimis în judecată şi-a prins câinele aflat în curtea sa şi pe motiv că acesta obişnuia să meargă în curtea vecinilor săi unde mânca ouăle şi puii de găină, l-a spânzurat într-una dintre anexele sale.
Autoritățile au fost sesizate de o martoră. Femeia a declarat că, în timp ce se afla în curtea cuscrilor ei din Babța, nepoata sa a venit și i-a spus că un om spânzură un câine. Martora a arătat că a ieșit pe pod și a obervat că se mișca capul unui câine și se auzeau urlete și geamătul câinelui, după care a apelat la 112, iar la scurt timp a venit un echipaj de poliție.
În fața autorităților, bărbatul a declarat senin că patrupedul său a ieșit în stradă de mai multe ori și s-a dus la vecini unde mânca ouăle de la găini sau puii de găină, iar ca să nu mai aibă probleme, l-a prins și l-a spânzurat cu o bucată de ață de o grindă de la o anexă din curtea locuinței sale.
Judecătorii au constatat că bărbatul care și-a spânzurat câinele este pensionat pe caz de boală şi suferă de multiple afecţiuni la nivel psihic, nefiind cunoscut cu antecedente penale.
Joia trecută, Judecătoria Carei l-a condamnat pe bărbatul din Babța la o amendă penală de 900 de lei. Dacă nu achită amenda, bărbatul va executa 90 de zile de închisoare. Judecătoria Carei a mai dispus luarea măsurii de siguranţă a obligării la tratament medical a bărbatului până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol.
Sentința Judecătoriei Carei nu este definitivă, putând fi atacată în termen de zece zile de la comunicare.