În fiecare an, la începutul lunii februarie, sărbătim Ziua Internațională a Cititului Împreună (ZICI). Sub egida CIR (Citim Împreună România), fundația care promovează cititul cu voce tare în rândul părinților, educatorilor, bibliotecarilor și a altor factori responsabili în educația timpurie a copiilor, ziua ZICI a fost sărbătorită în acest an în 1 februarie.

Biblioteca Municipală Carei s-a alăturat acestui proiect care, anul acesta, a avut o deviză ofertantă: „O carte, un glas, multe urechi”. Astăzi au ascultat povești citite cu voce tare 196 de urechiușe de la școlile și grădinițele din oraș.
Primii care au ajuns la secția de copii a Bibliotecii Municipale Carei au fost elevii clasei a IV-a de la Liceul Teoretic Carei, îndrumați de doamna învățătoare Lorena Iluțan. O carte, „Peștele curcubeu” de Marcus Pfister, a fost citită de un glas, bibl. Corina Nuna, și ascultată de multe urechiușe ale elevilor curioși de povestea peștelui nemaipomenit.
Au urmat preșcolarii din Grupa Buburuzelor de la GPP Nr. 3, îndrumați de doamna educatore Pușcaș Hajnal. Ei au ascultat povestea „Prietenul la nevoie se cunoaște” de Julia Hubery în lectura doamnei bibl. Nicoleta Latiș.
O nouă carte, „Martin și noul lui prieten” de Karma Wilson, un glas al doamnei bibl. Nicoleta Latiș și alte perechi de urechiușe curioase ale preșcolarilor din Grupa Curcubeu de la GPP Nr. 1 Carei, îndrumați de doamnele ed. Turóczi Angela și Diana Rist, au continuat sărbătoarea ZICI.
Au încheiat ziua ZICI, elevii din clasa pregătitoare de la Școala Gimnazială „Vasile Lucaciu”, îndrumați de doamna înv. Laura Trânc. Aceștia au ascultat povestea „Darul prieteniei” de Steve Smallman lecturată de doamna bibl. Corina Nuna.
În total, 98 de copii, alături de cadrele didactice însoțitoare, au fost un auditoriu minunat într-o zi specială, Ziua Internațională a Cititului Împreună.