Un careian cu cinci clase, fără ocupație, condamnat pentru furturi, care obișnuia să își agreseze concubina, a fost trimis în judecată joia trecută după ce, în iulie 2022, i-a administrat femeii o bătaie cruntă, de față cu copilul lor, în fața unui bloc din centrul Careiului.

Oamenii legii au fost de-a dreptul șocați când au vizionat înregistrările camerelor de supraveghere care au surprins agresiunea desfășurată în fața unui bloc din Piața Avram Iancu din municipiul Carei.
”Bărbatul i-a aplicat o lovitură puternică femeii în zona din spate a capului, după care îi aplică patru lovituri consecutive de picior în zona coastelor, aceasta căzând jos fără a se mai mişca. La câteva secunde, bărbatul se apropie de concubină, gesticulând, şi îşi ia ceea ce pare a fi un tricou de sub persoana vătămată, căreia îi mai aplică o lovitură puternică cu piciorul în zona şoldului.
Se poate observa cum inculpatul vociferează nervos în direcţia persoanei vătămate, care, în continuare, stă întinsă în stare de inconştienţă.
La un moment dat, se observă cum inculpatul îl trimite pe copilul minor care îi însoţea să verifice starea persoanei vătămate, însă văzând că acesta îi face un semn (cel mai probabil că persoana vătămată nu îi răspunde), merge personal lângă aceasta şi îi mai aplică o lovitură, ce pare de intensitate scăzută, verificând astfel stimulii persoanei vătămate.
După ce schimbă câteva vorbe cu o persoană de sex feminin, care se pregătea să intre în casa scării, o prinde pe persoana vătămată de braţul stâng şi o trage puternic în sus, bruscând-o, după care îi dă drumul iar aceasta cade din nou, fără a schiţa vreun gest, jos.
Văzând că nu obţine nicio reacţie din partea persoanei vătămate, care era întinsă pe jos în continuare, inculpatul o mai loveşte o dată, uşor, cu latul piciorului drept, în acelaşi scop, de a o face să îşi revină.
Văzând că nici de această dată nu reuşeşte, o prinde din nou de braţul stâng şi o ridică brutal, moment în care o ridică şi, pe acest fond, pare că persoana vătămată îşi revine şi îşi redobândeşte, cu greu, poziţia bipedă.
În continuare au loc îmbrânceli între cei doi, părând că inculpatul nu este de acord ca persoana vătămată să iasă din casa scării, observă că persoana vătămată intenţionează de mai multe ori să se îndrepte spre uşa de acces nu este lăsată de către inculpat, care se poziţionează în faţa sa şi îi face semn să urce scările.
Totul se încheie cu încă două lovituri aplicate de către inculpat, cu palma dreaptă, în zona spatelui persoanei vătămate, pe care o împinge violent şi o trage de haine, determinând-o să urce, aplecată fiind, scările blocului.
La toate aceste scene a asistat şi un copil minor care, conform cercetărilor, este băiatul inculpatului și al victimei”, se arată în sentința prin care Judecătoria Carei a dispus începerea procesului penal în care bărbatul fără ocupație, cu cinci clase și recidivist este acuzat de săvârșirea infracțiunii de violență în familie.