CSM Olimpia Satu Mare și CSM Victoria Carei au deschis sâmbătă dimineață seria partidelor de pregătire jucate pe sinteticul de la baza sportivă LPS-Dinamo.

Practic la Satu Mare am văzut la lucru jumătate din echipele din seria a 10-a a Ligii a 3-a și pe Minaur Baia Mare, singura reprezentantă a zonei în Liga a 2-a.
Partida dintre CSM Olimpia și Victoria a fost la discreția sătmărenilor care au dominat clar o echipă experimentală a careienilor.
Căpitanul Florin Mureșan a deschis scorul în minutul 18 după ce a trimis imparabil cu capul din 6m o centrare din corner venită de la Rodri.
Peste opt minute se schimbă rolurile …Florin Mureșan îl lansează în adincime pe Rodri, iar din marginea careului spaniolul îl lobează pe portarul Gorbe pentru 2-0.
Bîrle are o ocazie bună de a reduce din diferență la finalul reprizei la singura situație periculoasă a careienilor din prima repriză..
În partea a doua, am avut parte de o triplă reușită de Ervin Zsiga. Veteranul CSM-ului s-a distrat cu apărarea careienilor și a marcat cu execuții spectaculoase în minutele 55, 61 și 80.
Mansour, revenit după vacanța petrecută acasă în Senegal, a jucat toată repriza a doua și nu a ratat ocazia de a și etala execuția lui favorită… foarfeca. Senegalezul nu s-a lipit însă la gol, portarul careienilor reușind să-l blocheze în două rânduri…
Tibi Csik a rulat întreg lotul, inclusiv pe fundașul Tălmaciu venit în probe.
De partea cealaltă Victoria Carei e încă în căutări. Antrenorul Marius Botan ne-a declarat că a avut nouă jucători noi și s-a văzut lipsa de omogenitate. ”Noi abia acum am jucat primul amical în vreme ce pentru CSM a fost al treilea. Plus că am avut jucători veniți la Carei doar cu o zi înainte. Avem mult de muncit suntem conștienți că ne așteaptă un sezon dificil”, ne-a spus Marius Botan.
Victoria Carei va juca următorul amical tot la Satu Mare pe sinteticul de la LPS-Dinamo, cu Lotus Felix.
CSM Olimpia Satu Mare se va deplasa la Debrecen pe 2 februarie pentru un test cu DEAC,
După partida CSM Olimpia-Victoria Carei s-au mai jucat Minaur Baia Mare- FC Bihor 2-0 și CSM Sighet-SCM Zalău .
CSM Olimpia Satu Mare: Anca Iulian, Popovici Rafael, Mureşan Florin, Negrea Alex, Ciul Adrian, Rodri Hernandez, Micaş Adrian, Bura Adrian, Mărieş Alex, Suveg Nandor, Vaida Cătălin.
Rezerve: Oşan Rareş, Gorba, Tălmăciu, Prodan, Vădan, Lazar, Tamaş.
Antrenor: Tibi Csik
CSM Victoria Carei: Gorbe Florin, Bîrle Teodor, Tand Christian, Feher Luca, Andras Patric, Tilinger Daniel, Ardelean Raul, Iancău Cătălin, Berindea Cosmin, Tincău Luca, Nyilvan Rareş.
Rezerve: Mitracica Eric, Negreanu Răzvan, Moş Flavian, Vajda Roland, Benze Devon, Raţ Raul, Marincaş Adrian.
Antrenor: Marius Botan