În aceasă seară, la Teatrul Municipal Carei a avut loc ceremonia de înmânare a titlului de Cetățean de Onoare al Careiului arbitrului internațional Kovacs Istvan şi de înmânare a titlurilor PRO URBE fostului grădinar șef și director al DSPL Carei, Adorján Csaba, respectiv directorului Direcției de Cultură Carei, Bogdan Georgescu.

Oficiile de gazdă au fost făcute de primarul Careiului, Eugen Kovacs, care a arătat că decernarea acestor titluri constituie cel mai înalt semn de apreciere faţă de personalităţile distinse, care şi-au adus aportul la dezvoltarea şi promovarea municipiului Carei.
La ceremonie a fost prezent şi prefectul Radu Roca, care a accentuat rolul jucat de fostul grădinar șef și director al DSPL Carei, Adorján Csaba, în transformarea Careiului într-un oraş al florilor, l-a catalogat pe Bogdan Georgescu drept „inima culturii sătmărene”, iar pe arbitrul FIFA Istvan Kovacs drept un adevărat ambasador internaţional nu doar al Careiului, ci chiar al României. Prefectul Roca a declarat că participă la un eveniment cu adevărat istoric.
În discursul său, fostul grădinar șef și director al DSPL Carei, Adorján Csaba, le-a mulţumit celor care l-au propus şi au votat acordarea titlului Pro Urbe, familiei, prietenilor şi foştilor colegi din cadrul Primăriei Carei, care uneori încă îi mai cer sfatul.
„Chiar ieri noapte, când n-am putut să dorm, m-am gândit că am organizat undeva la două mii de evenimente culturale aici, în Carei. Am avut ocazia să testez nişte lucruri pe viu, ce înseamnă turismul în Carei, fiindcă am preluat un castel care a intrat în circuitul turistic. Am fost cel care am iniţiat câteva proiecte în premieră la Carei, care astăzi circulă în ţară”, a declarat Bgdan Georgescu.
„Am avut ocazia să organizeze venirea la Carei a tuturor şefilor de stat şi Guvern pe care i-a avut România după 1990 încoace. E puţin, e mult? Eu am avut onoarea să stau cu fiecare de vorbă, inclusiv cu Regele Mihai. În cei 20 de ani de activitate, am avut onoarea să-i chem în Carei pe aproape toţi artiştii care evoluează pe scena muzicală românească”, a adăugat Bogdan Georgescu, care a mulţumit apoi familiei, colegilor şi prietenilor pentru susţinere.
Arbitrul internaţional Istvan Kovacs le-a mulţumit tuturor celor care l-au votat şi au făcut tot posibilul să primească titulde cetăţean de onoare al Careiului.
„Pot să vă spun că mă simt o persoană fericită şi sunt privilegiat că pot să stau aici, în faţa dumneavoastră. Pe lângă asta, sunt o persoană norocoasă pentru că am o familie minunată şi îi mulţumesc mamei mele şi tatălui meu, prietenei mele care în ultimele trei luni m-a văzut doar în poze, dar tot a stat lângă mine şi îi mulţumesc pe această cale, am un frate iubitor, cel mai bun frate din lume. Am şi nişte prieteni minunaţi, care şi la bine şi la greu au fost alături de bine. Mai am o persoană specială, care indiferent câte atacuri am avut de-a lungul carierei, m-a îmbărbătat şi m-a sprijinit şi a făcut tot posibilul ca drumul meu să fie lin şi să am rezultatele din ziua de azi. Această persoană este domnul Silagyi Stefan, căruia îi mulţumesc mult”, a declarat Istvan Kovacs, adăugând că titlul de cetăţean de onoare al Careiului îl onorează.

Manifestarea s-a încheiat cu un mini-recital Acoustic Station.