Careienii nu au putut scăpa nici de Ziua Principatelor Române de autointitulata jurnalistă Daniela Ciuta, cea care pune virgula între subiect şi predicat, şi care s-a simţit datoare să ţină un mic discurs despre români şi unguri, respectiv să recite o poezie de 24 Ianuarie.

Programul manifestărilor organizate de Ziua Unirii Principatelor Române la Carei a debutat cu intonarea Imnului Național.
Directorul Direcţiei de Cultură Carei, Bogdan Georgescu, a prezentat semnificaţia istorică a zilei de 24 Ianuarie.
Un sobor de preoţi, în frunte cu protopopul ortodox de Carei, Florian Mocan, a oficit un ceremonial religios, urmat de depuneri de coroane.
La finalul depunerilor de coroane, autointitulata jurnalistă Daniela Ciuta a ținut un discurs despre unguri şi români, care nu îşi avea locul la acest eveniment, apoi a recitat o poezie „patriotică”. Păcat că a fost lăsată să pună în umbră un asemenea eveniment bine organizat. A urmat un alt discurs greu de urmărit despre cum a prevăzut Nostradamus cu secole înainte Mica Unire.
Programul artistic a conitnuat cu recitări de poezii de către Crăciun Tania, Heinrich Marina şi Adrian Ştefănuţi, respectiv un program muzical-artistic oferit de Ansamblul Ceatăra, condus de Adrian Paşca.

La finalul manifestării, cei prezenţi s-au prins într-o horă a unirii în faţa monumentului din Carei.