Un bărbat din Marna Nouă, a fost prins de două ori conducând fără permis, va răspunde pentru faptele sale în faţa judecătorilor. A doua oară, coducând băut şi fără permis, a provocat un accident, acrosând cu Mercedesul său un tir şi un autoturism, după care a fugit şi s-a ascuns într-un lan de porumb.

Potrivit informaţiilor portalului Opinie de Carei, în 24 iulie 2021, în jurul orelor 18.30, organele de poliţie din cadrul Biroului Rutier Carei, în timp ce efectuau serviciul de patrulare, ar fi reperat în trafic, pe str. Principală din loc. Marna Noua, un autoturism marca Mazda, care a oprit brusc pe partea dreaptă din direcţia sa de mers.
Conducătorul autoturismului a coborât de la volanul autoturismului şi s-a îndreptat spre poarta de acces a unui imobil din apropiere.
Poliţiştii i-au solicitat bărbatului să prezinte documente personale pentru control. Au avut supriza să constate că permisul de conducere era suspendat.
În data de 5 octombrie 2021, în jurul orei 09.00, organele de poliţie din cadrul Biroului Rutier Carei au fost sesizate de către ofiţerul de serviciu pe unitate să se deplaseze, pe DC 130 în loc. Mama Nouă, unde ar fi avut loc un accident de circulaţie soldat cu victime omeneşti.
Organele de poliţie s-au deplasat la locul faptei stabilind faptul că acelaşi bărbat, în timp ce ar fi condus autoturismul Mercedes SLK 230, proprietate personală, din direcţia DN19 spre str. Principală din satul Marna Nouă, la intrarea în localitate, ar fi intrat în coliziune cu unul dintre stâlpii de susţinere a reţelei de electricitate aflaţi pe partea dreaptă a direcţiei de mers, , ulterior fiind proiectat într-un autotren parcat pe partea dreaptă a direcţiei sale de mers, precum şi într-un autoturism din faţa autotrenului, marca Volkswagen, oprindu-se cu jumătatea din spate a autovehiculului pe contrasensul direcţiei de mers DN 19, Marna Nouă, str. Principală.
În urma evenimentului rutier, conducătorul auto ar fi părăsit locul accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie acesta fiind identificat într-un lan de porumb, la domiciliul acestuia.
În urma interogării bazelor de date ale Poliţiei Române s-a stabilit faptul că inculpatul avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat şi în acea împrejurare.
Totodată în urma recoltării de mostre biologice, de sânge, s-a stabilit faptul că inculpatul s-ar fi aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, având o alcoolemie de 1,37 mg/l sânge, respectiv 1,10 la proba a doua.
Bărbatul a arătat că doar el a suferit vătămări corporale în urma accidentului pe care l-ar fi provocat şi că, în urma şocului suferit, s-ar fi ascuns într-un lan de porumb din spatele casei sale din Marna.
Judecătoria Carei a decis ieri începerea judecăţii în care bărbatul dibn Marna Nouă este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de „conducere a unui vehicul fără permis de conducere – având dreptul de a conduce suspendat” şi „conducere a unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.