Judecătoria Carei l-a condamnat azi la un an şi trei luni cu suspendare pe un brutar careian ce a sustras de la un alt careian un autoturism BMW după ce băuseră împreună, iar apoi s-a plimbat cu el prin oraş, deşi nu deţinea permis de conducere, şi l-a făcut praf, intrând cu el într-o poartă.

Potrivit informaţiilor portalului Opinie de Carei, în data de 19 ianuarie 2022, în jurul orei 01:50, tânărul a sustras de la amicul său, în scop de folosinţă, un autoturism marca BMW, folosindu-se de cheile originale de rezervă, după care l-a condus pe străzile Tireamului şi Cimitirului dinCarei fără a poseda permis de conducere valabil emis.
Tânărul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, pe care le consumase anterior cu proprietarul maşini. Circulând cu viteză, careianul a frânat brusc şi a intrat cu BMW-ul în poarta unui imobil situat la intersecţia străzilor Cimitirului cu Tireamului, abandonând apoi maşina la locul accidentului.
Peste câteva ore, autorul accidentului a fost depistat de poliţişti. La prima recoltare, alcoolemia de 0,97 g/mie, iar la cea de-a doua recoltare alcoolemia a fost de 0,74 g/mie.
Tânărul a fost condamnat la un an şi trei luni cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat în scop de folosinţă şi de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere. În plus, acesta trebuie să presteze 90 de zile de muncă în folosul comunităţii.
Sentinţa Judecătoriei Carei nu este definitivă, putând fi atacată în termen de zece zile de la comunicare.
În timpul procesului, tânărul brutar a achitat 20.000 de lei proprietarului BMW-ului, care nu a mai putu fi reparat în urma accidentului.