Judecătoria Carei a admis luni un acord de recunoaștere a vinovăției încheiat între procurori și un pădurar din Hurezu Mare, care a fost prins conducând sub influența băuturilor alcoolice.

Potrivit informațiilor portalului Opinie de Carei, pădurarul a fost oprit de polițiștii rutieri în vara anului trecut în satul Hurezu Mare. Fiindu-i solicitate documentele personale și ale autovehiculului, bărbatul a prezentat doar actele mașinii, spunând că nu are asupra sa cartea de identitate și permisul de conducere.
Pentru că acesta emana un puternic miros de alcool, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, pădurarul a fost condus la spital în vederea recoltării probelor biologice.
Bărbatul le-a a povestit oamenilor legii că, în decursul acelei zile, a fost să deguste multe tipuri de vin întrucât urma să aleagă pe care îl va servi la nunta fiului său. După ce s-a hotărât ce vin va servi la nunta fiului său, acesta s-a urcat în mașina sa şi a plecat spre locuința situată la câteva sute de metri depărtare.
Pădurarul a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii, care a fost admis luni de Judecătoria Carei. Bărbatul s-a ales cu o condamnare de un an cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe