Un bărbat din Cehal a fost iertat ieri de magistrații Judecătoriei Carei pentru că a folosit artificii de tipul F2, a căror deținere este interzisă.

Potrivit informațiilor portalului Opinie de Carei, tânărul în vârstă de 22 de ani a fost prins de oamenii legii, în data de 31 decembrie 2021, deținând fără drept articole pirotehnice din categoria F2, a căror deţinere este interzisă.
Cu ocazia constatării infracţiunii, tânărul a arătat că a achiziţionat acele materiale pentru a le folosi cu ocazia Revelionului, însă o parte din acestea le-a folosit şi înainte.
Tânărul din Cehal s-a ales cu dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.
Procurorii au propus renunţarea la urmărirea penală, susţinând că nu există interes public în urmărirea penală a faptei reţinute în sarcina sa raportat la cuantumul pedepsei prevăzute de lege, şi anume închisoare sub 7 ani, modul de operare simplu, lipsa urmărilor faptei, atitudinea sinceră a inculpatului şi lipsa antecedentelor penale.
Judecătoria Carei a admis ieri propunerea procurorilor, confirmând renunțarea la urmărirea penală în cazul tânărului din Cehal, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiuni de orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.