Miercuri, 11 ianuarie 2023, de la ora 18.00, în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi din municipiul Carei va avea loc un recital de pian susținut de Stier Alexa-Dorottya.

Programul va cuprinde:
Ludwig van Beethoven: Sonata de pian nr 31 în La bemol major, op. 110.
I. Moderato cantabile molto espressivo
II. Allegro molto
III. Adagio ma non troppo – Allegro ma non troppo
Claude Debussy: Études
I. pour les cinq doigts d’après Monsieur Czerny
III. pour les quartes
VII. pour les degrés chromatiques
XI. pour les arpèges composés
Robert Schumann: Carnaval, op. 9
I. Préambule
II. Pierrot
III. Arlequin
IV. Valse noble
V. Eusebius
VI. Florestan
VII. Coquette
VIII. Réplique
IX. Papillons
X. ASCH–SCHA (Lettres dansantes)
XI. Chiarina
XII. Chopin
XIII. Estrella
XIV. Reconnaissance
XV. Pantalon et Colombine
XVI. Valse allemande
XVII. Paganini (Intermezzo)
XVIII. Aveu
XIX. Promenade
XX. Pause
XXI. Marche des Davidsbündler contre les Philistins
Intrarea la eveniment este liberă! Vă așteptăm cu drag!

Prezentare artistă:
Pianista Alexa Stier, denumită de curând în New Britain Herald ca “simply phenomenal”, a concertat ca solistă cu diverse orchestre din Europa și Statele Unite ale Americii: Royal Scottish National Orchestra (UK), Kelvin Ensemble (UK), Orchestra Filarmonicii “Dinu Lipatti” din Satu Mare, Orchestra de Stat Transilvania din Cluj-Napoca și New Britain Symphony Orchestra (USA).
Alexa a fost câștigătoarea a numeroase concursuri de pian, ca și Sheepdrove Piano Competition (UK, 2019) și Virtuoso & Belcanto Concerto Competition (Italia, 2022), și a fost distinsă cu Premiul Special “Maurice Ohana” la Orléans International Piano Competition (Franta, 2022).
Alexa a susținut recitaluri în cadrul a numeroase festivaluri: Edinburgh Fringe Festival, Newbury Spring Festival (UK), Extensity Concert Series (NYC), Morse Recital Hall (New Haven, CT), Glasgow City Halls, Glasgow Royal Concert Hall (UK), Vaidilos Theater (Lithuania), Teatro del Sale (Firenze, Italy) și Norfolk Chamber Music Festival.
Născută în Satu Mare, Alexa a fost studenta Liceului de Artă ‘Aurel Popp’ Satu Mare, sub îndrumarea prof. Annamaria Manfredi. În perioada 2013-2015 și-a finalizat studiile liceale la școala Erskine Stewart’s Melville School din Edinburgh, Scoția, prin Bursa Silvestri. Între 2015-2019, ea a fost studenta Conservatorului Regal din Scoția în clasa profesorului Fali Pavri. Alexa a absolvit masteratul în cadrul Yale School of Music (SUA) sub îndrumarea Profesorului Boris Berman. Din anul 2021, Alexa a început studiile de doctorat la Yale School of Music cu profesorii Boris Berman și Wei-Yi Yang.