Povestea careiencei căreia persoane necunoscute i-au folosit 500 de euro de pe card pentru cumpărături pe Google Play

Judecătoria Carei a închis dosarul în care o careiancă a reclamat faptul că i-au dispărut din contul bancar 500 de euro, care au fost folosiți de persoane necunoscute pentru a cumpăra aplicații din Google Play.

Potrivit informațiilor portalului Opinie de Carei, la începutul lunii februarie 2022, careianca a observat faptul că de pe cardul bancar lipseşte suma de 500 de euro, motiv pentru care, a procedat la verificarea aplicaţiei băncii.




Cu această ocazie, femeia a constat că autori necunoscuţi au efectuat mai multe tranzacţii către IE LTD Goo IE Dublin, firma pe care funcționează magazinul Google Play.
În urma verificărilor cum s-ar putea produce o astfel de plată frauduloasă, polițitșii au ajuns la concluzia că tranzacţiile de acest gen nu ar fi tocmai înşelătorii, ci tranzacţii făcute de către persoane care au acces la acelaşi cont, precum copiii persoanelor vătămate sau tranzacţii făcute de către aplicaţii după ce utilizatorul, în prealabil, şi-a oferit acordul pentru acest lucru.
În septembrie 2022, femeia a declarat faptul că în urma refuzului de plată depus la banca unde își avea cardul, angajații băncii i-au soluţionat favorabil sesizarea, iar prejudiciul i-a fost înapoiat în totalitate.
Când a fost chemată la sediul Poliției Carei pentru declarații, femeia a spus că este plecată în Germania, deoarece locul său de muncă se află acolo şi nu cunoaşte o dată exactă la care urmează să se întoarcă în România.
În cele din urmă, procurorii au propus renunțarea la urmărirea penală în dosarul deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fraudă informatică şi de efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos. Judecătoria Carei a confirmat alaltăieri soluția procurorilor, închizând definitiv dosarul.