Episcopul greco-catolic de Oradea, PS Virgil Bercea, a acordat sâmbătă un scurt interviu portalului Opinie de Carei în care a avut numai cuvinte de laudă faţă de Carei, caracterizându-l drept „un oraş extraordinar”.

PS Virgil Bercea a arătat că oraşul Carei l-a impresionat întotdeauna, încă de la prima sa vizită, care a avut loc în anii ’70.
„Careiul este un oraş extraordinar. Întotdeauna am rămas impresionat. Eu mi-l aduc aminte de când, la sfârşitul anilor ’70, eram soldat la Sighet şi ne-au adus o dată aici şi atunci l-am văzut prima dată. Şi am rămas impresionat: un orăşel mic, extraordinar de bine aranjat. Atunci mi s-a părut aşa şi acum cu atât mai mult. Tot ceea ce se face pe aici îţi dă cu adevărat senzaţia că lucrurile evoluează, nu stau pe loc. Felicitări celor care se ocupă de acest lucru”, a declarat episcopul greco-catolic de Oradea.
PS Virgil Bercea a evidenţiat faptul că relaţiile dintre comunităţile religioase din Carei sunt foarte bune.
„Noi avem două comunităţi aici: comunitatea românească, comunitatea maghiară. Ştiu că raporturile cu celelalte comunităţi, cu ortodocşii, cu romano-catolicii, sunt foarte bune şi aşa trebuie să fie şi să fim împreună cu toţii spre binele poporului şi mărirea lui Dumnezeu”, a spus episcopul greco-catolic de Oradea.
Cu această ocazie, PS Virgil Bercea a transmis un mesaj către careieni cu ocazia Crăciunului care se apropie cu paşi repezi.
„Vine Domnul, vine Domnul, vine din nou! Pentru fiecare dintre noi vine ca să ne aducă un pic de pace în suflet, să ne aducă bucurie, împlinire, să ne aducă tot ceea ce este bun. Dragilor mei careieni, vă doresc sărbători fericite, Harul şi binecuvântări de la Domnul, să vă deschideţi sufletele şi să-L primiţi pe Christos care vine”, a transmis careienilor episcopul greco-catolic de Oradea, PS Virgil Bercea.
Foto: Eugen Ivuţ