Cu adâncă întristare și nespusă durere, am aflat de trecerea, prematură, la Domnul, a părintele protopop, vicar foraneu de Carei, Radu Filip, în seara zilei de, Duminică, 11 decembrie 2022, după o grea suferinţă.


Părintele Radu Filip, distins cu titlul Pro Urbe al municipiului Carei, a împlinit cu dăruire deplină atât slujirea preoţească în parohia încredinţată lui cât şi pe cea de vicar furaneu, la care a fost chemat.
Conştient de misiunea încredinţată odată cu hirotonia în preot, a fost prezent activ în viaţa credincioşilor, s-a implicat în multiple activităţi sociale, s-a îngrijit de bunăstarea lăcaşului de cult în care a slujit, dar și de cea a tuturor lăcașurilor de cult din Protopopiatul Greco-Catolic Carei.
În aceste momente de vremelnică despărţire de părintele Radu Filip, suntem alături de familia îndurerată, de toate rudele, de cei cunoscuţi şi apropiaţi părintelui, precum şi de întreaga comunitate a credincioșilor Protopopiatului Greco-Catolic Carei, la care se adaugă toţi cei care l-au cunoscut şi apreciat, precum şi toţi cei care sunt astăzi marcaţi de vestea dureroasă a morţii unui vrednic părinte protopop.
Dumnezeu să îl odihnească în pace!
Sincere condoleanțe familiei îndoliate!
Primăria și Consiliul Local Carei
Primar Eugen Kovacs
Viceprimar Ludovic Keizer