Primăria Carei a câștigat finanțare pentru un proiect privind înlocuirea corpurilor de iluminat existente care au un consum ridicat de energie electrică cu corpuri de iluminat cu LED, a anunțat Administrația Fondului de Mediu (AFM), se arată pe pagina de Facebook a administrației locale careiene.

Valoarea eligibilă a proiectului este de 5.346.834,35 lei, iar suma propusă spre finanțare este de 4.812.150,92 lei, reprezentând 90% din valoarea acestuia.
Prin acest proiect, se va continua eficientizarea și modernizarea sistemului de iluminat public pe circa 30% din acesta, rămas neacoperit de proiectul aflat în derulare, finanțat prin Programul Operativ Regional (POR).
Primăria Carei implementează în prezent proiectul ”Eficientizarea şi modernizarea sistemului de iluminat public din municipiul Carei”, în valoare de 14 milioane lei.
Proiectul prevede înlocuirea rețelei de iluminat public în totalitate acolo unde nu este rețea comună cu cea de furnizare energie, înlocuirea corpurilor de iluminat pe rețeaua existentă în comun cu cea de distribuție pe aproximativ 70 % din străzi, iar pe străzile pe care nu există iluminat sau acesta este foarte precar se vor realiza invesții de extindere a sistemului de iluminat prin montarea de stâlpi și aparate noi.