După trei ani și jumătate de cercetări, organele abilitate ale statului nu au reușit să identifice persoana care a împușcat mortal cu o armă de foc un câine aflat în curtea unei case de vinificație situată într-o zonă periferică a zonei de agrement Grădina Viilor din Carei. Dosarul a fost închis ieri de Judecătoria Carei.

Potrivit informațiilor portalului Opinie de Carei, incidentul a avut loc în martie 2019.
În data de 10 martie 2019, în jurul orelor 13.00, în timp ce lua masa în bucătărie, stăpânul și-a observat câinele stând în curte într-o cutie cu nisip, situată lângă gardul de la stradă, unde stătea la soare.
În jurul orelor 13.25 a ieșit afară să dea câinelui de mâncare, găsind câinele tremurând sub o masă. Tot cu această ocazie a observat faptul că animalul vomita și îi curgea sânge, realizând că ceva nu este în regulă, s-a deplasat să-i spună soției sale despre ce a văzut. Apoi s-a apropiat de câine însă acesta a devenit agresiv și nu l-a putut atinge.
După câteva ore câinele a ieșit de sub masă și s-a deplasat în cușca lui. Stăpânul s-a deplasat spre cușcă și a încercat să-i dea apă câinelui, acesta a ieșit din cușcă și a băut apă, moment în care a observat că îi curge sânge din partea dreaptă a corpului, după care câinele s-a întors în cușcă.
În ziua următoare, după ce s-a trezit, s-a deplasat să vadă ce face câinele, acesta nefiind în cușca lui, l-a căutat și l-a găsit în spatele unei anexe, între gard și anexă, decedat. Proprietarul a sesizat Poliția, care a deschis dosar penal pentru uz de armă letală fără drept și uciderea animalelor cu intenţie, fără drept.
Polițiștii au efectuat verificări, dar nu au reușit să identifice persoana care a împușcat câinele. Vânătorii au comunicat că nu a fost organizată nicio vânătoare în zonă. În zonă nu sunt amplasate nici camere de supraveghere și nu au fost găsiți martori.
La propunerea procurorilor, Judecătoria Carei a închis dosarul penal. Astfel, bietul câine a murit, iar individul care a tras în câine cu o armă letală a scăpat de rigorile legii.