La Monumentul Ostaşului Român din Carei a avut loc, azi dimineaţă, un eveniment omagial dedicat Zilei Naționale a României.

După intonarea Imnului de Stat, Directorul Direcţiei de Cultură, Bogdan Georgescu, a prezentat semnificaţia istorică a zilei de 1 Decembrie.
Un sobor de preoţi ortodocşi, în funte cu protopopul ortodox de Carei, Florian Mocan, un Te Deum dedicat Zilei Naționale a României.
Programul a continuat cu depuneri de coroane și flori în cinstea eroilor căzuți pentru reîntregirea neamului. Au fost depuse coroane de către Primăria Carei, Asociaţia Rezerviştilor Militari Carei, structurile din subordinea Ministerului de Interne, PSD, PNL, Forţa Dreptei, Asociaţia Unirea 2009, Societatea Cultural Patriotică Avram Iancu.
Copiii de la Magic Dance, pegătiţi de Raluca Păvăluc, au oferit un emoţionant moment artistic.

Au recitat apoi poezii patriotice elevii Pop Roberta, Dan Şerban şi Sorian Paul, din clasa a V-a de la Liceul Teoretic Carei, pregătiţi de prof. Mihaela Bota.
Programul a continuat cu cântecele interpretate de elevele Claudia Silaghi şi Balica Roxana, pregătite de prof. Adrian Paşca, moment în care o parte a participanţilor s-au prins în horă în faţa monumentului.
Manifestările s-au încheiat cu colinda “Deschide uşa creştine”, interpretată de moaţele din Marna.

Au fost depuse apoi coroane de flori la bustul eroului naţional Avram Iancu din centrul Careiului. Tot azi, Direcţia de Cultură a depus coroane la busturile lui Vasile Lucaciu, Mihai Eminescu și Simion Bărnuțiu, în semn de omagiu pentru contribuția acestora adusă la întregirea neamului românesc.


De la ora 16.00, la Teatrul Municipal din Carei va avea loc spectacolul omagial dedicat Zilei Naționale a României, intitulat ”La Mulți Ani, România!”.
Evenimentul artistic va cuprinde momente artistice susținute de Ansamblul ”Vlăstarii Codrului” de la Clubul Copiilor Carei, Ansamblul ”Vasile Lucaciu” din Lucăceni, Corul Asociației ”Unirea 2009” Carei, Ansamblul ”Ceatăra” de la Centrul Cultural Carei, iar invitata specială va fi interpreta de muzică populară Georgiana Marina.