La împlinirea a 100 de ani de la moartea dr. Vasile Lucaciu, Școala Gimnazială ”Vasile Lucaciu” din Carei în colaborare cu Direcția de Cultură Carei și Biblioteca Municipală Carei a organizat o serie de momente comemorative.

La bustul marelui patriot Vasile Lucaciu din faţa şcolii care îi poartă numele au fost rostite alocuțiuni, un sobor de preoți a oficiat o slujbă de pomenire și au avut loc depuneri de coroane și jerbe de flori.
Festivitățile s-au mutat apoi în sala festivă a Școlii ”Vasile Lucaciu” unde elevii împreună cu cadrele didactice au susținut un program artistic în memoria dr. Vasile Lucaciu.

Luni, 28 noiembrie, la Școala “Vasile Lucaciu” va avea loc deschiderea spre vizualizare a expoziției de desene și imagini inspirate din viața și activitatea părintelui Vasile Lucaciu.
Marți, 29 noiembrie, de la ora 12:00, în Lucăceni, elevii Școlii Gimnaziale “Vasile Lucaciu” Carei, împreună cu elevii Școlii Gimnaziale “Vasile Lucaciu” Lucăceni vor evoca și omagia personalitatea părintelui Vasile Lucaciu, la 100 de ani de la trecerea lui în neființă.