În data de 23 noiembrie 2022 a avut loc un atelier de Educație Parentală organizat la Grădinița cu Program Prelungit (GPP) nr.1- structura GPP nr.7 Carei.

Atelierul a fost organizat de către Melinda Kargos, facilitator educație parentală, și Robotin Larisa, pedagogul de sprijin. La acest atelier a participat și coordonatorul Heb Ildiko Tunde, alături de șapte părinți.
Consilierea părinților reprezintă un ansamblu de acțiuni ce vin în sprijinul cunoașterii copiilor, a înțelegerii nevoilor și a comportamentului lor, a identificării factorilor de risc în integrarea familială, școlară, socială a acestora, a ameliorării relației cu proprii copii, precum și a sprijinirii școlii în educația copiilor.
Tema zilei a fost ”Rolul grupului în dezvoltarea conduitei sociale a copilului”:
1. Prezentarea importanţei legăturilor care se stabilesc între copii în cadrul grupurilor din care face parte: grupul de colegi, grupul de joacă ocazională, grupul de prieteni.
2. Prezentarea importanţei sentimentului de apartenenţă la un grup pentru însuşirea regulilor de bază a comportamentului social.

Părinții au fost deschiși și s-a stabilit câte o întâlnire în fiecare săptămână, atât individual cât și în grup.