Un bărbat din Moftinu Mic, care s-a încăpățânat să nu respecte ordinul de protecție emis față de soția sa și fiica lor minoră, pe care obișnuia să le agreseze, va suporta consecințele legii.

Judecătoria Carei a dispus joia trecută începerea procesului penal în care bărbatul este acuzat de săvârșirea infracțiunii de nerespectarea obligațiilor dispuse printr-un ordin de protecție provizoriu.
Ordinul a fost emis în cinci septembrie 2022. După ce i-a reproșat soției că ar fi provocat un accident rutier, soțul agresiv i-a aplicat soției mai multe lovituri cu palma peste față. Cu aceeaşi ocazie, bărbatul i-a aplicat o lovitură cu palma şi fiicei sale atunci când a intervenit pentru a-l opri să o mai lovească pe mama sa.
În ziua următoare, soțul agresiv a încălcat de două ori în decurs de câteva ore prevederile ordinului de protecție prin care i s-au stabilit obligaţiile de a păstra o distanță minimă de 50 de metri faţă de locuința familiei sale, respectiv o distanță de 50 de metri față de soția sa și față de fiica lor minoră.
În 6 septembrie 2022, în două rânduri, în jurul orelor 10.00 și 17.00, agresorul a intrat în interiorul locuinţei, arătând că vrea să discute cu fiica și cu soția lui, acestea fiind acasă. A părăsit locuința, la insistențele acestora.
Minora a relatat că tatăl ei îi provoacă o stare de temere întrucât a mai fost agresat de către acesta și în trecut. Mai mult, au fost agresați și alți membrii de familie. Minora se teme că tatăl ei ar putea să intre peste ei în imobil noaptea.
Joia trecută, Judecătoria Carei a constatat legalitatea rechizitoriului întocmit de procurori, dispunând începerea procesului penal în care bărbatul este acuzat de săvârșirea infracțiunii de nerespectarea obligațiilor dispuse printr-un ordin de protecție provizoriu.