Un careian care a achitat un telefon Samsung Galaxy, dar a primit un colet cu trei cartofi. Spre norocul său, a reușit să-și recupereze banii de la firma de curierat, dar oamenii legii nu au reușit să-l identifice pe escroc.

Potrivit informațiilor portalului Opinie de Carei, înșelăciunea a avut loc în 6 octombrie 2022.
În urma unei discuţii pe Messenger din ziua respectivă, cu o persoană care s-a prezentat ca sub numele de Balabes, careianul a primit de la aceasta, prin intermediul firmei de curierat, un colet în care ar fi trebuit să fie un telefon marca Samsung Galaxy S7.
După ridicarea coletului de la curier şi achitarea sumei de 231 lei, din care 31 lei reprezintă taxe de curierat, a desfăcut coletul, constatând că în interior sunt trei cartofi.
Careianul a reclamat fapta organelor de cercetare penală şi firmei de curierat, astfel că suma de 170 de lei, reprezentând contravaloarea coletului expediat de escroc a fost recuperată şi predată persoanei vătămate.
Fiind efectuate verificări în bazele de date ale organelor de cercetare au identificat la nivel naţional o persoană care să aibă numele E. Balabes, însă polițiștii nu au putut demonstra că respectiva persoană ar fi fost implicată în escrocherie.
Polițiștii au făcut cercetări în teren, au făcut verificări în bazele de date, fără vreun rezultat care să ajute la identificarea făptuitorului. Având în vedere recuperarea prejudiciului, procurorii au propus închiderea dosarului de înșelăciune pe motiv că efortul și cheltuielile pentru identificarea autorului ar fi mult prea mari.
Judecătoria Carei și-a însușit propunerea Parchetului și a decis alaltăieri să închidă dosarul penal pentru înșelăciune. Sentința este definitivă.