Un careian semnalează faptul că un agent al unui furnizor de energie electrică încearcă să inducă în eroare cetățenii pentru a-i determina să încheie contracte cu compania pe care o reprezintă.

Metoda pe care o folosește agentul a fost descrisă pentru portalul Opinie de Carei de un careian care a pățit-o pe propria piele.
”Agentul, care are chelie, cere o factură și așa face de parcă ce mare problemă ar fi că nu am reînnoit contractul de nu știu câți ani, susținând că trebuie reînnoit urgent. La noi, contractul a fost făcut în 1999. Acest contract cu Electrica este pe perioada nedeterminată, nu este adevarat ce spune agentul. I-am explicat din start că nu vreau să schimb furnizorul, el mi-a răspuns că nici nu este cazul. Apoi l-am întrebat de ce scrie la el pe contract Enel, iar eu am cu Electrica Furnizare? A răspuns că Electrica face numai facturare, fiind vorba de aceeași firmă. I-am semnat contractul, iar apoi a plecat, luând și o factură de la Electrica, fără să lase un număr de telefon la care să pot da de el dacă aș mai fi avut nelămuriri”, a declarat careianul Fülöp Csaba.
”Noroc că azi dimineața am fost sunat de cei de la Enel și am aflat ca nu este încă înregistrat contractul. Noroc că sună pentru aprobare și astfel am avut posibilitatea să renunț la contract, le-am cerut să-l anuleze”, a adăugat sursa citată.
Nu sunt singurul în această situație. Mai am o vecină care a pățit-o exact la fel. Din fericire, și ea, și eu azi am putut anula contractul pentru că am fost sunați de către un operator Enel pentru confirmare. Am auzit că mai mulți oameni au fost păcăliți prin această metodă și aș dori să trag un semnal de alarmă, să nu pățească și alți careieni la fel. Nu am nimic cu Enel, dar nu sunt de acord cu metoda folosită de acest agent al lor”, a declarat careianul Fülöp Csaba.