Careianul Radu Motișan, fondatorul și CEO-ul URADMonitor, a primit ieri trofeul de excelenţă în inovare din partea Orange România în cadrul Galei Innovation Labs.

În cadrul acestei gale, Liudmila Climoc, CEO Orange România, a primit trofeul partenerului în inovare. Totodată, Liudmila Climoc a oferit trofeul de excelenţă în inovare startup-ului Magnasci, alumnus Innovation Labs din 2016 (sub denumirea uRADmonitor), reprezentat la Gală de fondatorul şi CEO-ul Radu Motişan.
”Dublu prilej de sărbătoare pentru Orange la Gala Innovation Labs, care a marcat 10 ani de activitate ai acestui proiect: am primit trofeul Partner in Innovation și am acordat Premiul de Excelență în inovare startup-ului @URADMonitor. Echipa URADMonitor colaborează cu Orange din 2017 prin programul Orange Fab”, se arată în anunțul Orange.
Gala a marcat aniversarea contribuţiei de un deceniu la susţinerea creşterii ecosistemului de antreprenoriat tech din România de către programul naţional Innovation Labs.
Gala Innovation Labs a constituit o ocazie prin care organizatorii Innovation Labs şi-au arătat recunoştinţa faţă de partenerii programului şi mândria faţă de performanţele şi succesele tinerilor participanţi, validate în timp şi de către mediul de business. Astfel, cei nouă parteneri principali şi cei doi parteneri strategici ai programului au fost recunoscuţi ca parteneri în inovare, iar pentru unsprezece dintre cele peste 60 de startup-uri de succes din program s-a recunoscut excelenţa în inovare, prin intermediul trofeelor acordate în faţa unui public de peste 500 de spectatori.
Născut în Carei, Radu Motişan este absolvent al Universităţii de Vest din Timişoara, cu un master în Informatică. Ca şi analist programator, Radu Motişan a văzut potenţialul noilor tehnologii digitale şi, folosindu-se de pasiunea pentru electronică, fizică şi chimie, le-a transpus într-un produs hardware autohton, într-un timp foarte scurt. Astfel a apărut uRADMonitor, prima reţea globală de monitorizare a poluării, prezentă în peste 40 de ţări din întreaga lume.