Doi bărbaţi, care vroiau să iasă din ţară pe la PTF Urziceni în urmă cu un an şi jumătate, au fost prinşi de poliţiştii de frontieră având asupra lor ţigări de contrabandă. În plus, s-a constatat că ambii trebuiau să fie în izolare la domiciliu. Judecătoria Carei i-a iertat zilele trecute în dosarul penal întocmit pentru contranandă asimilată şi zădărnicirea bolilor.

Potrivit informaţiilor portalului Opinie de Carei, cei doi bărbaţi au fost prinşi de poliţiştii de frontieră în zona Careiului în 24 mai 2021, având asupra lor 78 de pachete de ţigări mărcile Winston Blue şi Compliment, având aplicate timbre inscripţionate „For duty free only”.
În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit cei doi bărbaţi figurau în evidenţele DSP ca plasate în izolare la domiciliile lor din Porumbeşti şi Curseşti Vale din Vaslui.
Cei doi s-au ales cu dosare penale pentru săvârşirea de infracţiuni asimilate celei de contrabandă şi de zădărnicirea combaterii bolilor în timpul pandemiei de COVID-19.
Bărbaţii au achitat prejudiciul pentru ţigările duty-free, calculat de ANAF la nivelul sumei de 1.514 lei.
La propunerea procurilor, Judecătoria Carei a decis renunţarea la urmărire penală a celor doi. Au scăpat de acuzaţia de contrabandă asimilată ca urmare a dezincriminării pe fondul cantităţii mici de ţigări. De asemenea, au scăpat şi de acuzaţia de zădărnicirea combaterii bolilor, judecătorii luând în calcul şi faptul că cei doi nu au prezentat niciun simptom efectiv de îmbolnăvire cu virusul COVID-19.
Astfel, cei doi bărbaţi au scăpat de acuzaţii, decizia Judecătoriei Carei fiind definitivă. Vor trebui totuşi să achite câte 100 de lei către Statul Român pentru cheltuieli judiciare.