Amendă penală pentru un agent de pază din Scărişoara care a ameninţat un pădurar că îi va lua gâtul

Un agent de pază, domiciliat în Scărişoara Nouă, a fost condamnat de Judecătoria Carei, zilele trecute, la o amendă penală de 1.500 de lei pentru că a ameninţat un pădurar că „o să-l omoare în pădure, o să-i ia gâtul”.

Potrivit informaţiilor portalului Opinie de Carei, incidentul a avut loc în 1 februarie 2022 în jurul orei 17:40.




În timp ce se afla în curtea imobilului în care locuiește din Scărișoara Nouă şi intenționa să scoată autoturismul din curte, pădurarul a fost observat de vecinul său, care după se s-a îndreptat spre el amenințător, l-a amenințat cu moartea, afirmând că-l va urmări în pădure unde îi va lua gâtul.
La această scenă a asistat şi soţia pădurarurului, care s-a speriat şi a sunat la numărul de urgență 112 solicitând ajutorul organelor de poliție.
În faţa judecătorilor, agentul de pază şi-a recunoscut fapta, susţinând că o regretă. A mai spus că a recurs la ameninţări deoarece pădurarul l-ar fi făcut terorist, adresându-i şi alte afirmații jignitoare.
Judecătoria Carei l-a condamnat zilele trecute pe agentul de pază din Scărişoara Nouă la o amendă penală de 1.500 de lei pentru săvârşirea infracţiunii de ameninţare. În cazul în care nu va plăti amenda în termen de 3 luni, va face 15 zile de închisoare.
Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare.