Un bărbat din Săcăşeni, recidivist, în prezent deţinut în Penitenciarul Oradea, care a furat un card de la un nepot de-al său, card fără bani pe el, respectiv un telefon de la sora sa, mama nepotului lăsat fără card, este judecat acum de Tribunalul Satu Mare pentru furt calificat, acces ilegal la un sistem informatic, respectiv fectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

Tribunalul Satu Mare a constatat alaltăieri legalitatea rechizitoriului întocmit de procurori, dispunând începerea judecăţii pentru săvârşirea celor trei infracţiuni.
Potrivit informaţiilor obţinute de portalul Opinie de Carei, totul s-a întâmplat în noiembrie 2020.
Bărbatul a consumat alcool împreună cu un nepot al său, care l-a găzduit peste noapte să doarmă în casa sa din Săcăşeni.
Profitând de starea de ebrietate a nepotului, acesta i-a sustras din portmoneu un card bancar.
În ziua următoare s-a deplasat în Şimleul Silvaniei, unde a încercat să scoată bani de pe cardul furat, folosind codul PIN lipit de card.
Întrucât contul nu era alimentat cu sume de bani, bărbatul din Săcăşeni a abandonat cardul pe un zid din proximitatea băncii. Ulterior, a predat poliţiştilor cardul nepotului său.
Colac peste pupăză, tot în noiembrie 2020 a furat de la sora sa un telefon marca Samsung, pe care l-a vândut apoi cu suma de 50 de lei.
Deşi se află în Penitenciarul Oradea, ispăşind o condamnare pentru alte fapte, acum bărbatul trebuie să răspundă şi pentru faptele sale de acum doi ani, victime fiindu-i chiar sora şi nepotul său.